Kompassit

(11)
Suodata

Suunnistus ja retkeily ovat mukavia vapaa-ajanviettotapoja. Jotta voisit liikkua luotettavasti maastossa, tarvitset kunnollisen kompassin ja kartan alueesta. Kompassin avulla voit ottaa suuntaa ja määrittää kartan avulla kulkusuunnan metsässä. Tuntureilla liikkuessa kompassi on välttämätön apuväline. Harjoittele suunnistusta aluksi kokeneen suunnistajan kanssa tai käy paikallisilla kuntorasteilla. Kun opit lukemaan karttaa ja tiedät, miten kompassi toimii, on metsään meneminen ja retkeily paljon mukavampaa. Myös marjametsässä on miellyttävää, kun tiedät, missä päin liikut ja mihin suuntaan aiot edetä. Kompassi on tarpeellinen kaikille luonnossa liikkuville. Näin olet aina selvillä ilmansuunnista.

Kompassit netistä

Kompassi on ihanteellinen navigointityökalu suunnan määrittämiseen. Kompasseja on käytetty vuosisatoja niiden luotettavuuden vuoksi. Vaikka tänä päivänä erilaiset elektroniset navigointivälineet ovat apunamme puhelimesta GPS-laitteeseen, on silti kompassi varmatoiminen ja luotettava väline kaikille retkeilijöille ja ulkoilijoille.

Kuinka löytää sopiva kompassi?

Määrittele ennen kompassin hankkimista, mitä aiot tehdä kompassin kanssa. Jos opettelet suunnistamista tai olet aloitteleva retkeilijä, tällöin kannattaa hankkia yksinkertainen ja tarkka nestekompassi. Suunnistuskilpailuissa kävijälle on tarjolla ketteriä kilpakompasseja.

Opettele käyttämään kompassia

Kompassin käyttö vaatii harjoittelua, jotta voit suunnistaa maastossa turvallisesti. Opettele ilmansuunnat, tutustu karttoihin ja karttamerkkeihin sekä perehdy kompassin osiin. Jos tiedät maastossa, missä kohtaa sijaitset kartalla, voit ottaa kompassin avulla suuntaa. Suunnanotto on helppoa, mutta vaatii toki hieman opettelua. 

Parhaiten suunnistamista oppii kokeneen suunnistajan seurassa tai vaihtoehtoisesti suunnistusseurojen kursseilla. Voit myös harjoitella suunnistamista esimerkiksi iltarasteilla tai muissa kuntorastitapahtumissa.

Kompassi on tärkeä varuste

Kun lähdet metsään ja tuntureille retkeilemään ja vaeltamaan, ota aina mukaan kartta ja kompassi, vaikka suunnitelmissasi olisikin suunnistaa elektronisten laitteiden avulla. Perinteinen kompassi ei petä niissä tilanteissa, kun navigointilaitteisiin tulee vika. Kompassin avulla tiedät aina ilmansuunnat ympärilläsi, ja pystyt hyödyntämään karttaa paremmin. Valitse retkeilykäyttöön pohjalevyllä varustettu kompassi, jolloin voit kartan pohjois-eteläviivojen avulla määrittää oman liikkumissuunnan.

Kompassi sopii niin retkeilijöille, maastopyöräilijöille, veneilijöille, marjastajille ja metsästäjille. Kaikki luonnossa liikkuminen vaatii harjoittelua ja luonnon merkkien seuraamista. Kompassin avulla saat varmuutta kulkemiseen.

Tilaa itsellesi laadukkaat retkeilyvälineet netistä. Verkkokauppamme palvelee kaikkia ulkoilijoita laatutuotteillaan. Osta kompassi nyt!