Talvimyyjäisten loppuhuipennus jopa -60%*! Katso kaikki tuotteet täältä!

Hyödyllisiä vinkkejä

Fiskars – laadukkaita tuotteita kotiin ja puutarhaan vuodesta 1649

Katso kaikki Fiskarsin tuotteemme
29.11.2023

Fiskars on suomalainen yritys, joka tunnetaan erityisesti terästuotteistaan ja puutarhatyökaluistaan. Yrityksen historia juontaa juurensa vuoteen 1649, kun hollantilainen kauppias Peter Thorwöste perusti ruukin Fiskarsiin, Etelä-Suomeen. Alueen vahvat vesi- ja rautamalmivarat tekivät siitä houkuttelevan paikan rautaruukille.

Fiskarsin ruukki kasvoi ja kehittyi vuosien varrella ja siirtyi omistuksesta toiseen. Vuonna 1783 ruukki siirtyi suomalaiselle liikemiehelle John von Julinille. Yritys laajeni ja monipuolistui tuotteidensa suhteen. Vuonna 1830 Fiskars valmisti ensimmäisen kerran raastinraudan, ja 1880-luvulla se laajensi toimintaansa myös muihin terästuotteisiin.

Nykyään Fiskars on monipuolinen kansainvälinen yritys, joka valmistaa monenlaisia tuotteita, kuten työkaluja, keittiövälineitä, astioita ja puutarhatyökaluja. Fiskarsin brändi on vahva, ja sen tuotteet tunnetaan laajalti kestävyydestään ja laadustaan. Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin Fiskarsin monipuolisesta tuotevalikoimasta ja suosituimmista tuotteista.

fiskars veitset tukissa

Fiskars-sakset

Vuonna 1967 Fiskars lanseerasi käsikäyttöisen, oranssinväriseen muovikahvaan upotetun saksimallinsa. Tämä saksimalli tuli tunnetuksi nimellä "Fiskarsin oranssi sakset" ja nousi nopeasti maailmanlaajuiseen suosioon. Sakset olivat innovatiiviset ja käytännölliset, ja ne tunnetaan edelleen korkeasta laadustaan.

Ikoniset Fiskars-sakset on suunnitellut muotoilija Olof Bäckström, joka halusi korostaa suunnittelussaan kahvojen ergonomiaa. Kahvoista oli alun perin tarkoitus tulla mustat, punaiset tai vihreät. Kahvoja valmistettaessa koneenkäyttäjä halusi kuitenkin käyttää loppuun muovikoneessa jo olleen oranssin värin, ja näin saksien kahvoista tulikin väriltään oranssit. 

Nykyään oranssikahvaisten saksien sarja tunnetaan nimellä Fiskars Classic, ja sarjaan kuuluu 14 erilaista saksimallia aina pienistä kynsisaksista isoihin räätälinsaksiin.

fiskars sakset


Keittiövälineet

Fiskarsin suosituimpiin ja tärkeimpiin tuotteisiin kuuluvat erilaiset keittiövälineet, joissa yhdistyvät perinteinen käsityötaito sekä moderni muotoilu. Fiskarsin keittiövälineet ovat saavuttaneet suuren suosion kotitalouksissa ympäri maailmaa niiden kestävyyden, käytännöllisyyden ja tyylikkään ulkonäön ansiosta. Fiskarsin keittiövälineiden valikoimaan kuuluu muun muassa veitsiä, paistinpannuja, leikkuulautoja ja aterimia.

Fiskars Functional Form

Fiskars Functional Form on yksi Fiskarsin tunnetuimmista keittiövälinesarjoista, jossa yhdistyvät tyylikäs muotoilu ja käytännöllisyys. Functional Form on suunniteltu helpottamaan arjen ruoanlaittoa ja tarjoamaan samalla korkeaa laatua ja kestävyyttä. Sarja on saavuttanut suosiota kuluttajien keskuudessa sen monipuolisten ominaisuuksien ja tyylikkään ulkonäön ansiosta.

fiskars functional form


Functional Form -sarjan veitset ovat olennainen osa monen kotikokin keittiötä. Ne on suunniteltu ergonomisesti, mikä tekee niiden käytöstä mukavaa ja tehokasta. Veitset ovat teräviä ja kestäviä, mikä helpottaa erilaisten ruoka-aineiden leikkaamista ja valmistamista.


Sarjaan kuuluu myös muita keittiötarvikkeita, kuten sakset, paistinlastat, kauhat ja leikkuulaudat. Näissäkin tuotteissa korostuu käytännöllisyys ja laadukas muotoilu. Esimerkiksi paistinlastat ja kauhat on suunniteltu niin, että ne kestävät kovaa käyttöä ja helpottavat ruoan valmistamista. Lisäksi Functional Form -tuoteperheestä löytyy klassisesti ja ergonomisesti muotoiltuja aterimia, jotka sopivat hyvin käteen.


Fiskars Hard Face

Fiskars Hard Face -sarjaan kuuluu paistinpannuja, kasareita ja kattiloita, joissa on kestävä Hardtec Superior+™-pinnoite sekä erinomaiset tarttumattomat non-stick-ominaisuudet. Fiskars Hard Face -sarjan tuotteet sopivat hyvin vaativaan arkikäyttöön, ja ne valmistetaan Suomessa Sorsakoskella.

fiskars hard face


Fiskars Norden

Fiskars Norden -sarjan tuotteet on suunniteltu sopimaan sekä sisä- että ulkokäyttöön. Ne on valmistettu laadukkaista ja kestävistä materiaaleista, ja sarjan tuotteet kestävätkin hyvin käyttöä ja aikaa. Norden-sarjaan kuuluu valuraudasta ja ruostumattomasta teräksestä valmistettuja keitto- ja paistoastioita sekä laadukkaita keittiöveitsiä.

fiskars norden


Fiskars All Steel

Fiskars All Steel -sarjaan kuuluu ruostumattomasta teräksestä valmistettuja paistinpannuja, kattiloita ja veitsiä. All Steel -tuotteissa yhdistyvät kestävyys sekä moderni muotoilu. All Steel -sarjan paistinpannut ja kattilat valmistetaan Suomessa vähintään 90-prosenttisesti kierrätetystä teräksestä, joten niillä on 92 prosenttia pienempi hiilijalanjälki kuin vastaavilla tuotteilla.

fiskars all steel