Polkaise kevät käyntiin! Katso keväiset tuotteet täältä! 

Hyödyllisiä vinkkejä

Miksi hankkia robotti-imuri?

Katso kaikki robotti-imurit
29.11.2022
robotti-imuri siivoaa ja jopa pesee lattiat

Robotti-imuri on arjen apuri

Haaveiletko puhtaasta kodista, mutta tuntuu, ettei viikossa riitä aikaa siivoamiseen? Monelle imurointi on epämieluisa kotityö, joka vie aikaa ja tuntuu liian meluisalta puuhalta. Robotti-imuri tarjoaa mahdollisuuden helpottaa siivousurakkaa kotona, sillä laite huolehtii imuroinnista itsenäisesti juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Robotti-imurin voi kätevästi ajastaa suorittamaan imurointitehtäviä jopa päivittäin, kun haluat varmistaa pölyttömän ja roskattoman lattian.

hiljainen robotti-imuri

Robotti-imureita on useita erilaisia malleja ja merkkejä. Yhteistä laitteille on niiden itseohjautuvuus. Imuri pystyy kiertämään esteet ja puhdistamaan järjestelmällisesti kaikki halutut tilat. Laite liikkuu vaivattomasti erilaisilla lattiapinnoilla ja huolehtii myös kulmien imuroinnista. Monissa imurimalleissa on lisäksi vesisäiliö, jonka ansiosta robotti-imuri voi huolehtia myös lattian pesusta imuroinnin lisäksi. Näin siivousjälki saadaan viimeisteltyä hyväksi, kun esimerkiksi eteisen tai keittiön lattialta voidaan siivota pölyjen ja roskien lisäksi kaikki roiskeet ja kuratahrat.

Ajasta imurointi kätevästi

Robotti-imuriin voidaan ohjelmoida siivousajat omien toiveiden ja tarpeiden mukaan. Imuri voidaan asettaa puhdistamaan esimerkiksi päivittäin tai vaikkapa kerran viikossa. Monet ajastavat laitteen imuroimaan työpäivän aikana, jolloin kotiin palatessa vastassa on puhdas lattiapinta. Tarpeen vaatiessa imurin voi toki myös käynnistää manuaalisesti ilman ajastusta. Jos asunnossa on useita kerroksia, on laite kannettava seuraavaan kerrokseen ja käynnistettävä uudelleen. Monet ovatkin hankkineet eri kerroksiin omat robotti-imurinsa.

robotti-imurin käyttöä sovelluksella

Imurin akku kestää mallista ja merkistä riippuen noin 1–3 tuntia, jolloin laite ehtii käymään läpi ison alueen, kuten vaikkapa kerrostaloasunnon. Useimmat robotti-imurit osaavat palata itsenäisesti takaisin latausasemaan, kun akun lataus on lopussa. Laitteen lataaminen kestää muutamia tunteja. Imuri on käyttökunnossa valmiina imuroimaan heti latauduttuaan. Osassa robotti-imureista on vaihdettava akku, jonka ansiosta imurin käyttöikä on pidempi. Akun käyttöikä on normaalikäytössä muutamia vuosia, jonka jälkeen sen voi vaihtaa uuteen. Jos akku ei ole vaihdettavissa oleva, on imurin elinkaari lyhyempi.

Helppo huoltaa

Robotti-imurin toiminta perustuu harjaksiin, joiden avulla laite kerää pölyn ja roskat sisäänsä. Pölyt kerääntyvät pölysäiliöön, joka on imurin sisällä. Pölysäiliö pitää tyhjentää säännöllisesti, ja sen tyhjennysväli saattaa vaihdella sen mukaan, kuinka aktiivisesti imuria käytetään, paljonko roskaa ja pölyä kertyy ja kuinka suuri imuroitava koti on. Esimerkiksi koira- tai kissataloudessa robotti-imurin pölysäiliötä pitää puhdistaa hieman useammin.

Joissakin robotti-imurimalleissa on ominaisuus, jonka ansiosta laite tyhjentää itse pölysäiliönsä latausasemalla, mikä on aikaa säästävä ominaisuus. Latausaseman sisällä on pölypussi, johon säiliö tyhjentyy. Pölypussi on helppo vaihtaa uuteen, kun se täyttyy. Pölysäiliön tyhjennyksen lisäksi robotti-imurista pitää puhdistaa suodattimet aika ajoin. Näin varmistetaan laadukas siivoustulos.

Robotti-imurin toiminta

Robotti-imuri kykenee toimimaan erilaisilla lattiapinnoilla ja myös matoilla, jos ne eivät ole erityisen korkeita tai karvaisia. Tarvittaessa imuri kykenee myös käymään läpi sängynaluset tai sohvanaluset, jos huonekalujen alla on tarpeeksi tilaa. Ennen siivoamista lattialta kannattaa kerätä ylimääräiset tavarat ja esteet pois, jotta robotin suorittama imurointi olisi sujuvampaa. Joissain robotti-imurimalleissa on kamerat, jotka helpottavat sen reitinvalintaa.

robotti-imuri modernissa kodissa

Ajastustoimintojen lisäksi joitakin robotti-imureita voidaan myös ohjata etänä sovelluksen avulla tai vaihtoehtoisesti kaukosäätimen avulla. Jos imuria halutaan ohjata sovelluksen kautta, on laite kytkettävä langattomaan verkkoyhteyteen. Sovelluksessa pystytään seuraamaan imurin toimintaa kotona, vaikka itse olisi samaan aikaan muualla.

Viisi vinkkiä robotti-imurin hankintaan:

  1. Halutessasi itsenäisesti toimivan robotti-imurin, valitse malli, jossa on ajastin ja mahdollisuus ohjata laitetta mobiilisovelluksella.
  2. Jos kotonasi on lemmikkejä, on järkevää valita tehokas imuri, jossa on lemmikkitalouteen sopivat karvoja keräävät harjakset.
  3. Kun arvostat laitteen pitkäikäisyyttä, kannattaa tutkia, onko robotti-imurissa vaihdettava akku.
  4. Mikäli tarvitset robotti-imuria kodin eri kerroksiin, varmista, että laitteen muistiin voidaan tallentaa eri imurointialueiden kartat.
  5. Kun vaadit erityistä puhtautta lattioilta, voi robotti-imuri lattianpesumahdollisuudella olla kätevä valinta kotiisi.


Arvioi tämä artikkeli