Polkaise kevät käyntiin! Katso keväiset tuotteet täältä! 

Hyödyllisiä vinkkejä

Miksi ostaa älykello?

Katso kaikki älykellot
02.12.2022
älykello

Älykellot ovat arjen valmentajia

Älykellot ovat tuoneet monien ihmisten arkeen helppoutta ja motivaatiota. Älykello ranteessa on kätevä tapa kuljettaa mukanaan laitetta, jonka avulla huolehdit kaikista arjen juoksevista asioista. Älykellon ansiosta voit seurata hyvinvointiasi, aktiivisuuttasi, huolehtia kommunikoinnista sekä varmistaa riittävän levon toteutumisen. Älykello ei ole pelkkä sykemittari tai aktiivisuusranneke, vaan se sisältää monipuolisen kattauksen toimintoja liikunnalliseen elämään. Nykyaikaiset älykellot ovat myös tyylikkäitä asusteita, jotka sopivat ulkonäöltään jopa bisnespukeutumiseen.

Älykellon avulla tehoa urheiluun

Haaveiletko tavoitteellisesta kuntoilusta ja nautitko saamastasi liikuntapalautteesta? Älykello on suunniteltu tehostamaan urheilua ja liikuntaharrastuksia. Kellon avulla voi seurata omia suorituksiaan, sillä kello mittaa sykkeen, poltetut kalorit, aktiivisuuden sekä kuljetut matkat. Liikuntaan tulee aivan uutta puhtia ja kiinnostavuutta, kun pystyy arvioimaan harjoitustensa tehoa ja toimivuutta.

mies käyttää älykelloa urheillessa

Useimmat älykellot yhdistetään bluetoothin avulla puhelimen sovellukseen, johon kellon tallentamat mittaustiedot saadaan siirrettyä vaivattomasti. Älykelloihin on lisätty useita harjoitteluprofiileja eri liikuntalajeihin. Kellovalmistajasta riippuen harjoitteluprofiilien valikoimat vaihtelevat hieman merkeittäin ja malleittain, mutta tavallisimmin kelloista voi löytää kaikki suosituimmat urheilulajit. Harjoitteluprofiileja on tarjolla esimerkiksi juoksuun, kävelyyn, uintiin, kuntosaliharjoitteluun, HIIT-intervallitreeniin, hiihtoon, pyöräilyyn ja moneen muuhun liikuntaan.

Harjoitteluprofiilin ansiosta älykello seuraa liikuntasuorituksen tehokkuutta ja sopivuutta. Osa kellomalleista pystyy myös suosittelemaan sopivia kuntoilulajeja käyttäjänsä aktiivisuuden perusteella.

Lepo ja liikunta tuovat hyvinvointia

Älykello seuraa kehon palautumista, stressitasoja sekä unen määrää ja laatua. Omasta hyvästä olosta kertovat esimerkiksi rauhallinen leposyke, tehokas hapenottokyky, sykkeen mukautuminen rankkaan harjoitteluun tai häiriötön yöuni. Kehon kokonaisvaltainen hyvinvointi vaatii sopivaa tasapainoa levon ja liikunnan välillä. Jos urheilija tai kuntoilija ei huolehdi palautumisesta, on seurauksena ylirasittuminen ja väsyminen. Ylirasittuneena treeni ei tuota toivottuja tuloksia, ja vaivoina vaanivat erilaiset rasitusvammat. 

Kaikenlainen arkiliikunta on hyödyllistä. Tavallinen sykemittari on käytössä yleensä vain liikuntaharrastuksissa, mutta älykello tuo liikunnan ilon osaksi arkipäivää. Kello seuraa jokaista askeltasi ja antaa palautetta, jos olet pitkään paikoillasi istumassa. Jokainen portaiden kiipeäminen, kävelty työmatka tai reipastahtinen siivoustuokio pitävät huolta hyvinvoinnista. Myös hyötyliikunta tekee hyvää sydämelle, verisuonille, aivoille, keuhkoille sekä tuki- ja liikuntaelimille. 

Älykello on yksi keino varmistaa liikunnan monipuolisuutta ja tasapainottavaa lepoa, jotka auttavat osaltaan myös työssä jaksamisessa. Työssä on helpompaa tehdä tärkeitä päätöksiä ja huolehtia omista vastuualueistaan, kun keho voi hyvin. 

Älykellon hyödyt pähkinänkuoressa

  • Auttaa seuraamaan omaa hyvinvointia
  • Kannustaa liikunnalliseen elämään
  • Helpottaa viestintää ja yhteydenpitoa
  • Tuo turvallisuuden tunteen
  • Tarjoaa sovellusten palvelut kätevästi

Miten löytää itselle sopivin älykello?

Älykellojen valikoima on nykyisin todella laaja. Tunnetuimpia älykellojen valmistajia ovat muun muassa Samsung, Apple, Garmin, Honor, Fitbit, Polar sekä Huawei. Älykellomerkkejä on kymmenittäin, ja jokaisella valmistajalla on lisäksi erilaisia malleja. Älykellon hankinnassa kannattaa siksi käyttää hetki aikaa vertailuun.

Ostajan on hyvä pohtia, mitkä ominaisuudet ovat tärkeitä hänen arjessaan. Käytetäänkö kelloa ainoastaan liikunnallisiin tarkoituksiin tai onko ajatuksena myös hyödyntää älykellon muita ominaisuuksia? Monipuolisesti varustetun kellon avulla voidaan tarvittaessa huolehtia viesteistä ja sähköposteista, hoitaa pankkiasioita ja maksaa ostoksia sekä soittaa puheluita.

Älykellot eroavat myös akun kestoltaan. Jos kelloa käytetään pelkästään urheilutarkoituksissa, on akun kesto yleensä pitempi. Monipuolisessa viihdekäytössä ja viestittelyssä sekä sovellusten käytössä virtaa kuluu enemmän, jolloin akun lataus kestää lyhyemmän aikaa.


Apple Watch Series 8 – terveyttä, turvaa, tietoa ja tunnetta

Applen älykellomalliston Apple Watch Series 8 tuo entistä enemmän ominaisuuksia oman terveyden ja hyvinvoinnin seuraamiseen. Älykellon avulla voi tarkkailla muun muassa sydämen toimintaa, ruumiinlämpöä, kuukautiskiertoa, hapetusta sekä unen laatua. Apple Watch tuo turvallisuuden tunnetta, sillä se tunnistaa kolaritilanteen sekä kaatumisen, ja haluttaessa se soittaa automaattisesti hätäkeskukseen.

Apple Watch Series 8 on entistä kestävämpi ja kirkkaampi. Sen retina-näyttö on selkeä ja miellyttävä silmälle. Uudistettu treenisovellus mahdollistaa tavoitteellisen liikunnan harrastamisen ja omien suoritusten seuraamisen. Lisäksi Apple-älykellon avulla voi puhua puheluita ja viestittää ystäville. Apple Pay mahdollistaa ketterän maksamisen ranteessa olevan kellon avulla.


Samsung Galaxy Watch5 Series – omistajansa näköinen älykello

Samsung Galaxy Watch5 -sarjan älykellot tarjoavat huippuominaisuuksia sekä urheiluun että muuhun vapaa-aikaan. Kellon avulla voi seurata harjoittelua ja kehon reaktioita treeniin. Galaxy Watch5 opastaa terveellisempään elämään ja se toimii lisäksi myös kuin matkapuhelin. Kello mahdollistaa sovelluksien käyttämisen, puheluiden soittamisen, älykodin hallinnan sekä karttojen selailun. Älykello auttaa kantajaansa elämään täyttä elämää. Se on henkilökohtainen personal trainer ja vilkas viihdekeskus.

Galaxy Watch5 on kestävä ja katseen kestävä kokonaisuus. Sapphire Crystal Glass varmistaa lasin säilymisen kirkkaana ja naarmuttomana. Korkearesoluutioinen näyttö on miellyttävä silmille. Älykellostaan voi tehdä myös oman näköisen laitteen rannekkeiden ja erilaisten kellotaulujen avulla.


Miten aktiivisuusranneke eroaa älykellosta?

Älykellojen lisäksi markkinoilla on erilaisia urheilukelloja ja aktiivisuusrannekkeita. Aktiivisuusrannekkeet on nimensä mukaisesti tarkoitettu tarkkailemaan käyttäjän liikkumista ja aktiivisuutta arjessa. Laite voi mitata esimerkiksi askelien määrää, kuljettua matkaa, sykettä ja jossain määrin myös unen laatua. Aktiivisuusrannekkeessa ei kuitenkaan ole yhtä laajaa tarjontaa ominaisuuksista, kun sitä verrataan älykelloon. Siinä, missä älykello on monipuolinen minitietokone, on aktiivisuusranneke yksinkertaisempi liikunnallisuuteen keskittyvä laite. Edullisemmalla hinnalla saakin kätevän tsempparin itselleen, jonka ansiosta pystyy seuraamaan omia liikuntasuorituksiaan.

Aktiivisuusrannekkeet ovat malliltaan kapeampia kuin älykellot. Ne ovat ranteessa sirompia käyttää, mutta kapean muotoilunsa vuoksi ne eivät näytä yhtä paljon tietoa kuin isommat älykellot. Aktiivisuusranneke on ketterä, kevyt ja helppo käyttää. Sen akun kesto on usein parempi kuin älykellossa, sillä sen toiminnoissa ei ole virtaa kuluttavia sovelluksia, toisin kuin älykelloissa.


Arvioi tämä artikkeli