Hyödyllisiä vinkkejä

Kuinka huoltaa ja puhdistaa kengät?

Laaja valikoima vaatteiden ja jalkineiden hoitotuotteita
08.02.2022
siististi puhdistetut kengät kengänhoitotuotteilla

Kengät ovat yksi ulkoisen olemuksen tärkeimmistä yksityiskohdista, minkä vuoksi niihin kiinnitetään usein erityistä huomiota. Uudet kengät pysyvät hyvännäköisinä ja hyväkuntoisina mahdollisimman pitkään, jos niitä huolletaan säännöllisesti. Noudata seuraavia vaiheita, kun hoidat ja puhdistat kenkiä:

Nahkakengät

Jos käytät nahkaisia tai tekonahkaisia kenkiä, sinun kannattaa noudattaa seuraavia vinkkejä:

mies pesee nahkakenkiä rasvalla

 • Pyyhi nahkakengät kostealla liinalla tai puhdistussienellä aina, kun tulet pihalta. Pyyhi kuivunut lika harjalla pois, mutta älä käytä liian kovia harjaksia, koska ne voivat naarmuttaa kengän pintaa.
 • Puhdista nahkakengät hellävaraisesti. Koska luonnonnahka imee kosteutta nopeammin, sinun on annettava nahkakenkien kuivua pidempään.
 • Lakkaa nahkakengät kahden viikon välein ja käytä vahaa saadaksesi lisää kiiltoa.
 • Ennen kuin valitset ja ostat hoitotuotteita, ota selvää kenkäsi materiaalista.
 • Puhdista aina talvisin nahan suolakerrostumat vesi-etikkaliuoksella.
 • Ota tätä varten yhtä suuri määrä vettä ja etikkaa, hiero kenkiä pehmeällä liinalla ja anna niiden kuivua.
 • Nahkakenkien kuivaaminen on erittäin tärkeää. Älä koskaan aseta nahkakenkiä jäähdyttimen lähelle tai suoraan auringonpaisteeseen - nämä voivat vahingoittaa kenkien pintaa.


Kumisaappaat

Kumisaappaat ovat sadesään ehdoton ykkösvalinta. Näin hoidat kumisaappaita ja pidennät niiden käyttöikää:

nainen jalassa kumisaappaat

 • Kuivaa märät kumisaappaat täyttämällä ne vanhoilla sanomalehdillä. Jos kengät ovat erityisen märät, vaihda sanomalehdet tarvittaessa useamman kerran. Jos kengät ovat likaiset, pese ja kuivaa ne mahdollisimman pian, sillä tahrat voivat vahingoittaa kumipintaa.
 • Ripottele ruokasoodaa kuiviin kenkiin, hiero sitä vuoriin ja saumoihin ja anna seistä yön yli. Tämä auttaa pääsemään eroon epämiellyttävistä hajuista.
 • Erityiset hajunpoistoaineet, joita käytetään enimmäkseen urheilukenkien hoitoon, poistavat myös epämiellyttäviä hajuja muista kengistä.


Lampaannahkaiset kengät

Lämpimät lampaannahkaiset kengät vaativat seuraavaa hoitoa:

 • Suihkuta hoitotuotetta ensin sienelle tai liinalle, jotta kenkiin ei muodostu tahroja.
 • Hiero kenkiä toisiaan vasten vesitahrojen poistamiseksi - näin pääset eroon tahroista tehokkaasti.
 • Puhdista lampaannahkaiset kengät säännöllisesti kenkävahalla. Suuremmat tahrat voit poistaa kylmän veden ja etikan seoksella (2:1).
 • Erityisen rasvaiset tahrat voidaan poistaa talkilla - suihkuta ja anna vaikuttaa jonkin aikaa, sitten pyyhi varovasti harjalla.
 • Lampaannahkaisista kengistä voi poistaa epämiellyttävän hajun, kun lisäät soodan ja maissitärkkelyksen seosta. Sekoita ainekset yhtä suuriin osiin, anna vaikuttaa yön yli ja ravista huolellisesti pois kengistä seuraavana päivänä.


Kudotut jalkineet tai kangaskengät

Sekä kengät että urheilujalkineet valmistetaan usein kankaasta. Tällaisia ​​kenkiä puhdistettaessa tulee huomioida seuraavat vinkit:

kankaiset kengänhoitotuotteet

 • Puhdista kengät suihkeella, vaahdolla tai sienellä. On tärkeää muistaa, että kudotut jalkineet imevät vettä erittäin nopeasti.
 • Poista kengistä kaikki lika aina ennen kenkien hoitoa.
 • Älä pese kenkiä pesukoneessa ennen kuin olet lukenut kengän etiketin - muuten ne voivat vahingoittua.
 • Turvallisinta on pestä kangaskengät käsin. Voit käyttää astianpesuainetta, kuumaa vettä, vanhaa hammasharjaa ja talouspaperia. Lisää kaksi teelusikallista astianpesuainetta kahteen kupilliseen vettä, kasta hammasharja siihen ja pyyhi kangas puhtaaksi kevyin liikkein. Poista sitten saippuajäämät vedellä kostutetulla paperipyyhkeellä ja anna kenkien kuivua.

Mokkakengät

Mokkakengät tarvitsevat jatkuvaa hoitoa - joten kiinnitä erityistä huomiota seuraaviin ohjeisiin:

mokkakengät puhdistetaan erityisellä harjalla

 • Pyri pitämään mokkanahkaisten kenkien pinta mahdollisimman kuivana ja pyyhi kengät joka kävelyn jälkeen pehmeällä harjalla.
 • Kun käytät sivellintä tai muuta erityisesti mokalle suunniteltua tuotetta, puhdista kengät aina yhdensuuntaisin vedoin, jotta väri ja kaunis ulkonäkö säilyisivät.
 • Naarmut poistetaan pyyhekumilla tai pehmeällä harjalla. Kenkien rasvatahrat voidaan poistaa talkilla tai maissitärkkelyksellä. Anna jauheen tai tärkkelyksen vaikuttaa noin tunnin ajan, jonka jälkeen pyyhi kengät puhtaaksi harjalla. Toista toimenpide tarvittaessa.
 • Paperipyyhkeet tai vettä imevät kankaat sopivat parhaiten kosteuden poistoon.
 • Puhdistuksen jälkeen on suositeltavaa käyttää silikonipohjaista mokkasuihketta tai muuta erityistä kulumisenestoainetta.

Nupukkinahkaiset kengät

Materiaalina nupukkinahka on hyvin samankaltaista ​​kuin mokkanahka, joten siitä valmistettujen kenkien hoito on vähäistä. Mikä tärkeintä, nupukkinahkaisiin kenkiin kosteus vaikuttaa hieman vähemmän, mutta ne tulisi kyllästää vielä useammin. Jotta uudet kengät säilyisivät mahdollisimman pitkään, niitä ei pidä pestä vedellä - vaan hoitaa erikoishoitotuotteilla.

Urheilukengät

Monet urheilukengät voi pestä pesukoneessa, mutta ellei valmistaja suosittele konepesua, voit puhdistaa ne samalla tavalla kuin kangaskengät. Kiinnitä huomiota kenkien pohjallisiin estääksesi epämiellyttäviä hajuja ja lian kerääntymistä. Kengän pohjalliset tulee poistaa säännöllisesti, puhdistaa desinfiointiaineilla ja antaa kuivua. Tähän tarkoitetut erikoisaineet poistavat epämiellyttävän hajun kengistä.

urheilujalkineet ovat konepestäviä

Punotut kengät

Naisten kengissä tai pohjissa on hyvin usein punottua materiaalia. Niiden huoltoon voi käyttää maton ja verhoilun puhdistusaineita tai voit tehdä puhdistusaineen itse. Jos teet itse, sekoita neljäsosa kupillista etikkaa ja yksi teelusikallinen astianpesuainetta neljään kupilliseen lämmintä vettä. Puhdista lika yhdensuuntaisesti pyyhkien liinalla tai vanhalla hammasharjalla ja pyyhi kengät myöhemmin puhtaaksi ja anna kuivua.

Jotta kengät näyttäisivät hyviltä mahdollisimman pitkään, muista seuraavat vinkit: käytä tarkoitukseen sopivia hoitotuotteita, pyyhi lika välittömästi pois ja valitse tuotteet kengän tyypin mukaan. Kaikilla yllä olevilla vinkeillä voit nauttia kenkien alkuperäisestä ulkonäöstä vielä pitkään.

Asiakkaat pitävät tästä

5/5
1 asiakasarvio

Arvioi tämä artikkeli