Polkaise kevät käyntiin! Katso keväiset tuotteet täältä! 

Hyödyllisiä vinkkejä

Kuinka hoitaa vaatteita?

Laaja valikoima vaatteiden ja jalkineiden hoitotuotteita
10.03.2021
Vaatteiden hoito pesun jälkeen

Uusia vaatteita ostaessa toivomme, että voisimme käyttää niitä mahdollisimman pitkään. Ensinnäkin vaatteiden laatu on tärkeä, mutta yhtä tärkeää on myös vaatteiden hoito. Tiesitkö, että vaatteiden jatkuva pesu ja kuivaus muuttaa niiden ulkonäköä? Entä mitkä ovat vaatteiden hoitosäännöt? Tässä muutamia vinkkejä:

Vaatteiden pesu

Vaatteiden huoltaminen alkaa niiden pesemisestä – tätä suoritettaessa tulee pitää mielessä seuraavat asiat:

nainen pesee vaatteita

 • Pese vaatteet vain silloin, kun se on välttämätöntä. Monet ihmiset laittavat vaatteensa ​​pyykkikoriin heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Vaatteita ei saisi pestä liian usein, sillä kangas voi kulua ja menettää väriään. Ole ennemmin pesemättä vaatteitasi hetkeen, niin voit sitten myöhemmin arvioida niiden kuntoa paremmin. Esimerkiksi neulepuseroita, farkkuja tai housuja voi pestä suhteellisen harvoin, jolloin ne säilyttävät paremmin muotonsa ja värinsä.
 • Pese vaatteesi huolellisesti. Vaatteet tulee lajitella värin mukaan ennen pesua, sillä näin vaatteet säilyvät laadukkaina pidempään. Toisaalta voit myös valita vaatteillesi sopivat pesuaineet ja kääntää ne nurinpäin ennen pesukoneeseen laittamista.
 • Älä ylikuormita pesukonetta.  Jos haluat vaatteidesi pysyvän kauniina pidempään, laita vähemmän vaatteita pesukoneeseen.
 • Valitse vedelle alhaisempi lämpötila. Kun peset vaatteita, valitse pesukoneen ohjelma, jossa veden lämpötila on alhaisempi - tämä estää vaatteiden kutistumisen tai haalistumisen. Poikkeuksena ovat esimerkiksi vuodevaatteet ja alusvaatteet, jotka suositellaan pesemään korkeammissa lämpötiloissa.
 • Tarkista vaatteiden taskut. Koska avaimet, kolikot ja muut arvoesineet voivat vahingoittaa kangasta, tarkista vaatteiden taskut huolellisesti ennen pesua, jotta ne säilyttäisivät kauniin värin ja muotonsa.
 • Tarkista vaatteiden pesulaput. Vaatteiden pesulaput kertovat, kuinka ne pestään ja silitetään.


Vaatteiden hoito

Vaatteiden pesun jälkeen toimi seuraavasti:

 • Kuivaa vaatteesi kunnolla. Vaatteet olisi hyvä kuivata raikkaassa ilmassa, eikä vaatteita suositella usein kuivausrumpuohjelmalla kuivattavaksi, sillä se ei ole hellävaraisin tapa kankaalle.
 • Silitä vaatteesi huolellisesti. Ennen kuin silität vaatteita, lue vaatteen pesulappu - sieltä näet vaatteen suositellun silityslämpötilan. Liiallinen lämpö voi vahingoittaa kangasta.

paitoja valmiina silitettäväksi


Vaatteiden säilytys

Vaikka noudattaisit kaikkia yllä olevia vaiheita, pidä mielessä seuraavat asiat:

 • Viikkaa vaatteet huolellisesti. Ripusta takit, paidat ja puserot ripustimiin ja viikkaa painavammista kankaista ommellut vaatteet.

vaatteet on siististi järjestetty kaapissa

 • Pidä kaappi siistinä. Hyllyjä ei saa ylikuormittaa, koska se saa vaatteet rypistymään ja haalistumaan.
 • Pidä huolta sesongin vaatteista. Sesongin päättyessä voit pakata ja suojata vaatteesi - laita mekot, puvut ja paidat siististi pusseihin ja arkivaatteet muovilaatikoihin.


Anna vaatteillesi uusi mahdollisuus

Jos huomaat vaatteissasi pieniäkin puutteita, voit korjata ne heti. Rikkinäinen nappi tai pieni reikä kankaassa ei tarkoita, että sinun pitäisi heittää vaate pois. Kokeile rohkeasti - jo neulalla ja pätkällä lankaa korjaat pienet reiät ja irronneet napit ja pidennät näin vaatteen käyttöikää. Jos ompelu sujuu kuin leikiten, onnistuu isompienkin reikien paikkaus lähes vaivatta.

Kun otat nämä vinkit käyttöön, voit olla varma, että vaatteesi pysyvät kauniina ja käyttökelpoisina pidempään.

Asiakkaat pitävät tästä

3.7/5
3 Asiakasarviota

Arvioi tämä artikkeli