Masahiro MV-H Boning , terän pituus 160 mm on löysäämiseen tarkoitettu veitsi, jossa on hyvin kapea terä, jossa on pyöristetty kärki, joka on suunniteltu siten, että sitä on helppo liikuttaa raa'an lihan luiden ympärillä, nivelten välissä sekä jänteiden ja rustojen välissä. Näiden ominaisuuksien ansiosta löysäysveitsi on jokaisen keittiön ehdoton varuste, joka on kustannustehokkaampi kuin löysätyn lihan ostaminen. Joustavalla terällä varustettu veitsi sopii paremmin siipikarjan ja kalan löysäämiseen, kun taas jäykemmällä terällä varustettu veitsi sopii paremmin punaiselle lihalle. Tarvittaessa löysäysveitsellä, erityisesti joustavalla terällä varustetulla veitsellä, voi myös fileoida.
MV-H -sarja on suunniteltu ja valmistettu eurooppalaisille ja amerikkalaisille kuluttajille, jotka käyttävät veitsiä hieman eri tavalla kuin japanilaiset. Länsimaissa veitsiä käytetään leikkaamisen lisäksi myös pilkkomiseen. Jotta myös tätä tekniikkaa voitaisiin käyttää, MV-H -sarjan veitsien terät ovat hieman paksumpia ja kestävämpiä raskaampaa työtä varten.
Tämän sarjan veitset on valmistettu VG-10:stä peräisin olevasta, molybdeeni-vanadiinista ja erittäin hiilipitoisesta ruostumattomasta teräksestä, jonka nimi on MBS-26. Teräs on kovetettu kolmivaiheisesti, kunnes sen kovuus on 58-59 HRC. Jokainen terä on viimeistelty täydelliseksi käsityöläisten toimesta, joilla on yli 30 vuoden kokemus, mikä nostaa Masahiro veitset vertaansa vailla olevaan terävyyteen.
Hygieeninen kahva, jolla on antibakteerisia ominaisuuksia, on valmistettu polyasetaali (POM) -materiaalista, jolle on ominaista poikkeuksellinen kestävyys. Kahva on kiinnitetty kolmella täydellisesti kiinnitetyllä niitillä, ja sen ja terän välissä on käytetty ylimääräistä metallivahvistusta.
Tämän sarjan veitset teroitetaan molemmilta puolilta, mutta toisin kuin useimmat länsimaiset valmistajat, Masahiro teroittaa veitset epäsymmetrisesti 80/20. Tämä tarkoittaa, että leikkaava särmä siirtyy toiselle puolelle veitsen akselissa. Epäsymmetrisen teroituksen etuina on se, että leikkaava reuna on jopa 35 prosenttia ohuempi kuin symmetrisessä terässä ja siten paljon terävämpi.
Terästyyppi: | MBS-26 |
HRC: | 58-59 |
Kahvan materiaali: | POM (polyasetaali) |
Teroitusmenetelmä: | teroitusmenetelmä: kaksipuolinen, epäsymmetrinen 80/20 |
Mitat: | |
Kokonaispituus (A): | 291 mm |
Terän pituus (B): | 165 mm |
Leveys (C): | 26 mm |
Paksuus (D): | 2.0 mm |
Paino: | 115 g |
Hyödyllisiä tietoja:
- Kaikki Masahiro-veitset ovat erittäin teräviä, joten suosittelemme, että niitä käytetään huolellisesti.
- Masahiro-veitsiä ei saa käyttää pakastettujen tuotteiden leikkaamiseen (lukuun ottamatta tähän tarkoitukseen tarkoitettuja sarjoja).
- Älä käytä veitsiä muihin tarkoituksiin kuin elintarvikkeisiin.
- Käytä leikkaamiseen puisia tai muovisia leikkuulautoja.
- Älä pese veitsiä astianpesukoneissa, sillä ne vahingoittavat terää.
- Pese veitsi lämpimässä vedessä astianpesuaineella.
- Pyyhi veitsi kuivaksi pesun jälkeen.