Kokkiveitsi on yksi keittiön useimmin valituista työkaluista sekä ammattikokkien että harrastajien keskuudessa. Ranskalaisesta keittiöstä peräisin olevan veitsen ominaismuoto on ominainen, ja sitä käytetään monissa keittiötöissä, ja nimi kokkiveitsi korostaa sitä, että se on jokaisen kokin välttämätön työkalu. Veitsi on erittäin kevyt ja kahva sopii turvallisesti sekä pieniin että suuriin käsiin. Terän ja kahvan täydellisen tasapainon ansiosta se mahdollistaa rytmikkään, erittäin tehokkaan keinuvan liikkeen pinnalla viipaloitaessa tai pilkottaessa erilaisia tuotteita.
.
MV-S -sarjan veitset on valmistettu MBS-26-nimisestä erittäin hiilipitoisesta molybdeeni-vanadiini-ruostumattomasta teräksestä, joka on karkaistu kolmivaiheisesti, kunnes sen kovuus on 58-59 HRC. Jokainen terä on viimeistelty täydelliseksi käsityöläisten toimesta, joilla on yli 30 vuoden kokemus, mikä nostaa Masahiro veitset vertaansa vailla olevaan terävyyteen.
Korkealuokkaisesta ruostumattomasta teräksestä valmistetulla erottuvalla kahvalla on antibakteerisia ominaisuuksia ja se on erittäin helppo puhdistaa. Kahvan erityiset rei'itykset tekevät otteesta erittäin turvallisen ja takaavat erinomaisen terän hallinnan. Päähän integroitu kahva on erittäin vahva ja kestävä rakenne, jolla on hämmästyttävä ulkonäkö.
Tämän sarjan veitset teroitetaan kahdelta puolelta, mutta toisin kuin useimmat länsimaiset valmistajat, Masahiro teroittaa veitset epäsymmetrisesti 80/20. Tämä tarkoittaa, että leikkaava särmä on siirretty toiselle puolelle veitsen akselia. Epäsymmetrisen teroituksen etuina on se, että leikkaava reuna on jopa 35 % ohuempi kuin symmetrisessä terässä ja siten paljon terävämpi.
Terästyyppi: | MBS-26 |
HRC: | 58-59 |
Kahvan materiaali: | Teräs: Ruostumaton teräs |
Teroitusmenetelmä: | teroitusmenetelmä: kaksipuolinen, epäsymmetrinen 80/20 |
Mitat: | |
Kokonaispituus (A): | 305 mm |
Terän pituus (B): 305 mm: | 182 mm |
Leveys (C): | 42 mm |
Paksuus (D): | 2.0 mm |
Paino: | 150 g |
Hyödyllisiä tietoja:
- Kaikki Masahiro-veitset ovat erittäin teräviä, joten suosittelemme, että niitä käytetään huolellisesti.
- Masahiro-veitsiä ei saa käyttää pakastettujen tuotteiden leikkaamiseen (lukuun ottamatta tähän tarkoitukseen tarkoitettuja sarjoja).
- Älä käytä veitsiä muihin tarkoituksiin kuin elintarvikkeisiin.
- Käytä leikkaamiseen puisia tai muovisia leikkuulautoja.
- Älä pese veitsiä astianpesukoneissa, sillä ne vahingoittavat terää.
- Pese veitsi lämpimässä vedessä astianpesuaineella.
- Pyyhi veitsi kuivaksi pesun jälkeen.