Masahiro BWH Santoku , jonka terän pituus on 175 mm, on perinteinen japanilainen veitsi, jota usein kutsutaan länsimaista kokkiveitsiä vastaavaksi veitseksi. Tämän erittäin suositun veitsen japanilainen nimi tarkoittaa "kolmea ominaisuutta" tai "kolmea hyveellisyyttä". Tämä viittaa siihen, että tämä veitsi, joka muistuttaa ulkonäöltään kokin veitsen ja puukon yhdistelmää, soveltuu erittäin hyvin lihan, kalan ja vihannesten leikkaamiseen.
Dimple-versiossa on terän molemmilla puolilla urat, jotka estävät leikattua ruokaa tarttumasta veitseen. .
BWH on veitsisarja, joka on valmistettu MV-H-malliston mallin mukaisesti. Myös siinä käytetään molybdeeni-vanadiinipitoista, erittäin hiilipitoista ruostumatonta terästä MBS-26, joka on karkaistu kolmivaiheisesti, kunnes sen kovuus on 58-59 HRC. Jokainen terä on viimeistelty täydelliseksi käsityöläisten toimesta, joilla on yli 30 vuoden kokemus, mikä nostaa Masahiro veitset vertaansa vailla olevaan terävyyteen.
Kahva on valmistettu puusta nimeltä Black Pakkawood, jonka lukuisat kerrokset on puristettu korkeassa paineessa ja kuumuudessa yhtenäiseksi, erittäin kestäväksi, kosteutta ja vettä kestäväksi materiaaliksi. Antimikrobisesti pinnoitettu puukahva on yhtä helppohoitoinen kuin muovi, ja se on kiinnitetty kolmella täydellisesti asetetulla ja kiillotetulla niitillä.
Tämän sarjan veitset teroitetaan kahdelta puolelta, mutta toisin kuin useimmat länsimaiset valmistajat, Masahiro teroittaa ne epäsymmetrisesti 80/20. Tämä tarkoittaa, että leikkuureuna siirtyy toiselle puolelle veitsen akselissa. Epäsymmetrisen teroituksen etuna on se, että leikkaava reuna on jopa 35 prosenttia ohuempi kuin symmetrisessä terässä ja siten paljon terävämpi.
Terästyyppi: | MBS-26 |
HRC: | 58-59 |
Kahvan materiaali: | Käsikahva: musta pakkawood |
Teroitusmenetelmä: | teroitusmenetelmä: kaksipuolinen, epäsymmetrinen 80/20 |
Mitat: | |
Kokonaispituus (A): | 296 mm |
Terän pituus (B): 296 mm: | 175 mm |
Leveys (C): | 47 mm |
Paksuus (D): | 2.0 mm |
Paino: | 150 g |
Hyödyllisiä tietoja:
- Kaikki Masahiro-veitset ovat erittäin teräviä, joten suosittelemme, että niitä käytetään huolellisesti.
- Masahiro-veitsiä ei saa käyttää pakastettujen tuotteiden leikkaamiseen (lukuun ottamatta tähän tarkoitukseen tarkoitettuja sarjoja).
- Älä käytä veitsiä muihin tarkoituksiin kuin elintarvikkeisiin.
- Käytä leikkaamiseen puisia tai muovisia leikkuulautoja.
- Älä pese veitsiä astianpesukoneissa, sillä ne vahingoittavat terää.
- Pese veitsi lämpimässä vedessä astianpesuaineella.
- Pyyhi veitsi kuivaksi pesun jälkeen.
- Säilytä veistä magneettitangossa tai erityisessä veitsilohkossa.