Deba on japanilaistyylinen veitsi, jota käytetään pääasiassa kalan mutta myös lihan leikkaamiseen. Niitä on saatavana useissa eri kokoluokissa, 120 mm:stä 300 mm:iin. Leikkuureuna on erittäin tukeva, joten sillä voi leikata kalan pään irti tai leikata pieniä luita. Veitsi deba on teroitettu toiselta puolelta, ja sillä on helppo fileoida tai annostella.
Tämän sarjan veitset on valmistettu japanilaisen perinteen ja tyylin hengessä, jonka juuret ovat satoja vuosia sitten, jolloin käsityöläiset takoivat hienoimpia samuraimiekkoja. Bessen -sarjan veitsien terät on valmistettu korkeasta (1,1 %) hiiliteräksestä, joka on karkaistu kovuuteen 61-63 HRC. Yli 30 vuoden kokemuksen omaavat käsityöläiset teroittavat ne yksipuolisesti, ja niille on ominaista vertaansa vailla oleva terävyys.
Kahva on valmistettu Japanissa tyypillisellä huolellisuudella kirkkaasta magnoliapuusta , joka on vahvistettu muovirenkaalla.
Perinteinen japanilainen keittiö perustuu pääasiassa kalaan ja vihanneksiin, jotka valmistetaan monin eri tavoin. Tämä edellyttää erityisesti suunniteltujen veitsien käyttöä, joita kutsutaan yleisesti japanilaistyylisiksi veitsiksi. Deban, Yanagiban tai Usuban kaltaiset veitset ovat työkaluja, joita jokaisella sushimestarilla on varmasti käytössään.
Terästyyppi: | Hiiliteräs (Ki-gami No.2). |
HRC: | 61-63 |
Kahvan materiaali: | Magnolia puu |
Teroitusmenetelmä: | Teroitusmenetelmä: yksipuolinen |
Mitat: | |
Kokonaispituus (A): | 325 mm |
Terän pituus (B): | 183 mm |
Leveys (C): | 55 mm |
Paksuus (D): | n.a. |
Paino: | 311 g |
Hyödyllisiä tietoja:
- Kaikki Masahiro-veitset ovat erittäin teräviä, joten suosittelemme, että niitä käytetään huolellisesti.
- Masahiro-veitsiä ei saa käyttää pakastettujen tuotteiden leikkaamiseen (lukuun ottamatta tähän tarkoitukseen tarkoitettuja sarjoja).
- Älä käytä veitsiä muihin tarkoituksiin kuin elintarvikkeisiin.
- Käytä leikkaamiseen puisia tai muovisia leikkuulautoja.
- Älä pese veitsiä astianpesukoneissa, sillä ne vahingoittavat terää.
- Pese veitsi lämpimässä vedessä astianpesuaineella.
- Pyyhi veitsi kuivaksi pesun jälkeen.