Masahiro Takohiki on veitsi, jonka pitkää terää käytetään hyvin ohuiden viipaleiden leikkaamiseen tai kalan fileointiin. Aasialaisessa keittiössä veitsiä Takohiki , kuten Yanagiba , käytetään useimmiten sushin tai sashimin valmistukseen. Tokion alueelta peräisin oleva veitsi Takohiki eroaa hieman Yanagista, joka on peräisin Osakan alueelta. Ensisilmäyksellä huomataan, että toisin kuin Yanagibassa , siinä on suorakulmainen pää. Tällaisesta ratkaisusta on hyötyä esimerkiksi valmiiden viipaleiden nostamisessa leikkuulaudalta. Perinteisille japanilaisille veitsille ominaista on, että se on teroitettu toiselta puolelta, mikä mahdollistaa tarkan ja täysin hallitun viipaloimisen tuotteista, jotka irtoavat helposti veitsestä ja paljastavat kauniin ja kiiltävän leikkuupinnan - olennainen ja arvostettu yksityiskohta japanilaisessa keittiössä.
Takohiki-veitsen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:
- Pituus - pitkää terää käytetään leikkaamaan vain yhteen suuntaan ("itseä kohti"), jotta vältetään siksakmaiset leikkausjäljet ja jätetään täydellinen leikkaus,
- paksuus - terässä on hyvin ohut terä, jotta leikkaaminen onnistuu pienellä voimalla, jotta leikatut tuotteet eivät murskautuisi, murskautuisi tai repeytyisi,
- kovuus ja kestävyys - veitset on valmistettu erittäin kovasta mutta kestävästä teräksestä, joka mahdollistaa täydellisen teroituksen,
- veitsen muotoilun tarkoituksena on helpottaa viipaleiden irrottamista veitsen tasosta.
Tämän sarjan veitset on valmistettu japanilaisen perinteen ja tyylin hengessä, jonka juuret ovat satoja vuosia sitten, jolloin käsityöläiset takoivat hienoimpia samuraimiekkoja. Bessen -sarjan veitsien terät on valmistettu korkeasta (1,1 %) hiiliteräksestä, joka on karkaistu kovuuteen 61-63 HRC. Yli 30 vuoden kokemuksen omaavat käsityöläiset teroittavat ne yksipuolisesti, ja niille on ominaista vertaansa vailla oleva terävyys.
Kahva on valmistettu Japanissa yksityiskohtia kunnioittaen vaaleasta magnoliapuusta, jota on vahvistettu muovirenkaalla.
Perinteinen japanilainen keittiö perustuu pääasiassa kalaan ja vihanneksiin, jotka valmistetaan monin eri tavoin. Tämä edellyttää erityisesti suunniteltujen veitsien käyttöä, joita kutsutaan yleisesti japanilaistyylisiksi veitsiksi. Deban, Yanagiban tai Usuban kaltaiset veitset ovat työkaluja, joita jokaisella sushimestarilla on varmasti käytössään.
Terästyyppi: | Hiiliteräs (Ki-gami No.2). |
HRC: | 61-63 |
Kahvan materiaali: | Magnolia puu |
Teroitusmenetelmä: | Teroitusmenetelmä: yksipuolinen |
Mitat: | |
Kokonaispituus (A): | 377 mm |
Terän pituus (B): | 235 mm |
Leveys (C): | 22 mm |
Paksuus (D): | n.a. |
Paino: | 140 g |
Hyödyllisiä tietoja:
- Kaikki Masahiro-veitset ovat erittäin teräviä, joten suosittelemme, että niitä käytetään huolellisesti.
- Masahiro-veitsiä ei saa käyttää pakastettujen tuotteiden leikkaamiseen (lukuun ottamatta tähän tarkoitukseen tarkoitettuja sarjoja).
- Älä käytä veitsiä muihin tarkoituksiin kuin elintarvikkeisiin.
- Käytä leikkaamiseen puisia tai muovisia leikkuulautoja.
- Älä pese veitsiä astianpesukoneissa, sillä ne vahingoittavat terää.
- Pese veitsi lämpimässä vedessä astianpesuaineella.
- Pyyhi veitsi kuivaksi pesun jälkeen.