Usuba on perinteinen japanilainen veitsi, jota käytetään vihannesten käsittelyyn. Se muistuttaa ulkonäöltään kapeaa puukkoa tai muuta perinteistä japanilaista veistä Nakiri, mutta sen toinen puoli on teroitettu. Leikkuureuna on yleensä suora tai loivasti kaareva. Käsi on hyvin erillään leikkuulaudasta, ja sen tyypillisesti korkea pää takaa miellyttävän pilkkomisen. Sushimestarit käyttävät tätä katsuramuki-veitsiä esimerkiksi leikatessaan ohuita levyjä valkoisesta retiisistä, porkkanasta tai kurkusta.
Tämän sarjan veitset on valmistettu japanilaisen perinteen ja tyylin hengessä, jonka juuret ovat satoja vuosia sitten, kun käsityöläiset takoivat hienoimpia samuraimiekkoja. Bessen -sarjan veitsien terät on valmistettu korkeahiilisestä (1,1 %) teräksestä, joka on karkaistu kovuuteen 61-63 HRC. Yli 30 vuoden kokemuksen omaavat käsityöläiset teroittavat ne yksipuolisesti, ja niille on ominaista vertaansa vailla oleva terävyys.
Kahva on valmistettu Japanissa tyypillisellä huolellisuudella kirkkaasta magnoliapuusta , joka on vahvistettu muovirenkaalla.
Perinteinen japanilainen keittiö perustuu pääasiassa kalaan ja vihanneksiin, jotka valmistetaan monin eri tavoin. Tämä edellyttää erityisesti suunniteltujen veitsien käyttöä, joita kutsutaan yleisesti japanilaistyylisiksi veitsiksi. Deban, Yanagiban tai Usuban kaltaiset veitset ovat työkaluja, joita jokaisella sushimestarilla on varmasti käytössään.
Terästyyppi: | Hiiliteräs (Ki-gami No.2). |
HRC: | 61-63 |
Kahvan materiaali: | Magnolia puu |
Teroitusmenetelmä: | Teroitusmenetelmä: yksipuolinen |
Mitat: | |
Kokonaispituus (A): | 320 mm |
Terän pituus (B): | 165 mm |
Leveys (C): | 44 mm |
Paksuus (D): | n.a. |
Paino: | 180 g |
Hyödyllisiä tietoja:
- Kaikki Masahiro-veitset ovat erittäin teräviä, joten suosittelemme käyttämään niitä huolellisesti.
- Masahiro-veitsiä ei saa käyttää pakastettujen tuotteiden leikkaamiseen (lukuun ottamatta tähän tarkoitukseen tarkoitettuja sarjoja).
- Älä käytä veitsiä muihin tarkoituksiin kuin elintarvikkeisiin.
- Käytä leikkaamiseen puisia tai muovisia leikkuulautoja.
- Älä pese veitsiä astianpesukoneissa, sillä ne vahingoittavat terää.
- Pese veitsi lämpimässä vedessä astianpesuaineella.
- Pyyhi veitsi kuivaksi pesun jälkeen.