Masahiro Yanagiba 210 mm on veitsi, jonka pitkä ja ohut terä on tarkoitettu hyvin ohuiden viipaleiden leikkaamiseen tai kalan fileointiin. Aasialaisessa keittiössä Yanagiba käytetään useimmiten sushin tai sashimin valmistukseen. Perinteisille japanilaisille veitsille on ominaista, että se on teroitettu toiselta puolelta, mikä mahdollistaa tarkan ja täysin hallitun viipaloimisen tuotteista, jotka irtoavat helposti veitsestä ja paljastavat kauniin ja kiiltävän leikkuupinnan - olennainen ja arvostettu yksityiskohta japanilaisessa keittiössä. Yanagi tarkoittaa japaniksi pajupuuta, ja itse veitsen nimi viittaa todennäköisesti tämän puun pitkiin ja joustaviin oksiin.
Yanagiban tärkeimmät ominaisuudet ovat:
.
- Pituus - pitkää terää käytetään leikkaamaan vain toiselta puolelta ("itseä kohti"), jotta vältetään siksakmaiset leikkausjäljet ja jätetään täydellinen leikkaus,
- paksuus - terä on hyvin ohut, jotta leikkaaminen on mahdollista pienellä voimalla, jotta leikatut tuotteet eivät murskautuisi, murskautuisi tai repeytyisi,
- kovuus ja kestävyys - veitset on valmistettu erittäin kovasta mutta kestävästä teräksestä, joka mahdollistaa täydellisen teroituksen,
- veitsen muotoilun tarkoituksena on helpottaa viipaleiden irrottamista veitsen tasosta.
Tämän sarjan veitset on valmistettu japanilaisen perinteen ja tyylin hengessä, jonka juuret ovat satoja vuosia sitten, jolloin käsityöläiset takoivat hienoimpia samuraimiekkoja. Bessen -sarjan veitsien terät on valmistettu korkeasta (1,1 %) hiiliteräksestä, joka on karkaistu kovuuteen 61-63 HRC. Yli 30 vuoden kokemuksen omaavat käsityöläiset teroittavat ne yksipuolisesti, ja niille on ominaista vertaansa vailla oleva terävyys.
Kahva on valmistettu Japanissa tyypillisellä huolellisuudella kirkkaasta magnoliapuusta , joka on vahvistettu muovirenkaalla.
Perinteinen japanilainen keittiö perustuu pääasiassa kalaan ja vihanneksiin, jotka valmistetaan monin eri tavoin. Tämä edellyttää erityisesti suunniteltujen veitsien käyttöä, joita kutsutaan yleisesti japanilaistyylisiksi veitsiksi. Deban, Yanagiban tai Usuban kaltaiset veitset ovat työkaluja, joita jokaisella sushimestarilla on varmasti käytössään.
Terästyyppi: | Hiiliteräs (Ki-gami No.2). |
HRC: | 61-63 |
Kahvan materiaali: | Magnolia puu |
Teroitusmenetelmä: | Teroitusmenetelmä: yksipuolinen |
Mitat: | |
Kokonaispituus (A): | 341 mm |
Terän pituus (B): | 200 mm |
Leveys (C): | 30 mm |
Paksuus (D): | n.a. |
Paino: | 125 g |
Hyödyllisiä tietoja:
- Kaikki Masahiro-veitset ovat erittäin teräviä, joten suosittelemme käyttämään niitä huolellisesti.
- Masahiro-veitsiä ei saa käyttää pakastettujen tuotteiden leikkaamiseen (lukuun ottamatta tähän tarkoitukseen tarkoitettuja sarjoja).
- Älä käytä veitsiä muihin tarkoituksiin kuin elintarvikkeisiin.
- Käytä leikkaamiseen puisia tai muovisia leikkuulautoja.
- Älä pese veitsiä astianpesukoneissa, sillä ne vahingoittavat terää.
- Pese veitsi lämpimässä vedessä astianpesuaineella.
- Pyyhi veitsi kuivaksi pesun jälkeen.