Usuba on perinteinen japanilainen veitsi, jota käytetään vihannesten käsittelyyn. Se muistuttaa ulkonäöltään kapeaa puukkoa tai muuta perinteistä japanilaista veistä Nakiri, mutta sen toinen puoli on teroitettu. Leikkuureuna on yleensä suora tai loivasti kaareva. Käsi on hyvin erillään leikkuulaudasta, ja sen tyypillisesti korkea pää takaa miellyttävän pilkkomisen. Sushimestarit käyttävät tätä katsuramuki-veitsiä esimerkiksi leikatessaan ohuita levyjä valkoisesta retiisistä, porkkanasta tai kurkusta.
Tämän sarjan veitset on valmistettu VG-10-johdannaisesta, molybdeeni-vanadiinista, erittäin hiilipitoisesta ruostumattomasta teräksestä MBS-26, joka on käynyt läpi kolmivaiheisen karkaisuprosessin, kunnes sen kovuus on 58-59 HRC. Jokainen terä on viimeistelty täydelliseksi käsityöläisten toimesta, joilla on yli 30 vuoden kokemus, mikä nostaa Masahiro veitset vertaansa vailla olevaan terävyyteen.
Kahva on valmistettu japanilaisille tyypillisellä huolellisuudella kevyestä magnoliapuusta , jota on vahvistettu muovirenkaalla.
Perinteinen japanilainen keittiö perustuu pääasiassa kalaan ja vihanneksiin, jotka valmistetaan monin eri tavoin. Tämä edellyttää erityisesti suunniteltujen veitsien käyttöä, joita kutsutaan yleisesti japanilaistyylisiksi veitsiksi. Deban, Yanagiban tai Usuban kaltaiset veitset ovat työkaluja, joita jokaisella sushimestarilla on varmasti käytössään.
Huomaa: MS-8-sarjan veitsissä on kaksi erilaista logoa (japanin- tai latinankieliset merkinnät).
Terästyyppi: | MBS-26 |
HRC: | 58-59 |
Kahvan materiaali: | Magnolia puu |
Teroitusmenetelmä: Teroitusmenetelmä: | Teroitusmenetelmä: yksipuolinen |
Mitat: | |
Kokonaispituus (A): | 322 mm |
Terän pituus (B): | 170 mm |
Leveys (C): | 45 mm |
Paksuus (D): | 2,5 mm |
Paino: | 135 g |
Hyödyllisiä tietoja:
- Kaikki Masahiro-veitset ovat erittäin teräviä, joten suosittelemme, että niitä käytetään huolellisesti.
- Masahiro-veitsiä ei saa käyttää pakastettujen tuotteiden leikkaamiseen (lukuun ottamatta tähän tarkoitukseen tarkoitettuja sarjoja).
- Älä käytä veitsiä muihin tarkoituksiin kuin elintarvikkeisiin.
- Käytä leikkaamiseen puisia tai muovisia leikkuulautoja.
- Älä pese veitsiä astianpesukoneissa, sillä ne vahingoittavat terää.
- Pese veitsi lämpimässä vedessä astianpesuaineella.
- Pyyhi veitsi kuivaksi pesun jälkeen.