Masahiro Takohiki 240 mm on veitsi, jonka pitkää terää käytetään hyvin ohuiden viipaleiden leikkaamiseen tai kalan fileointiin. Aasialaisessa keittiössä Takohiki -veitsiä, kuten Yanagiba -veitsiä, käytetään useimmiten sushin tai sashimin valmistukseen. Tokion alueelta peräisin oleva veitsi Takohiki eroaa hieman Osakan alueelta peräisin olevasta veitsestä Yanagi. Ensisilmäyksellä on havaittavissa, että toisin kuin Yanagibassa , sen pää on suorakulmainen. Tällaisesta ratkaisusta on hyötyä esimerkiksi valmiiden viipaleiden nostamisessa leikkuulaudalta. Perinteisille japanilaisille veitsille ominaista on, että se on teroitettu toiselta puolelta, mikä mahdollistaa tarkan ja täysin hallitun viipaloimisen tuotteista, jotka irtoavat helposti veitsestä ja paljastavat kauniin ja kiiltävän leikkuupinnan - olennainen ja arvostettu yksityiskohta japanilaisessa keittiössä.
Takohiki-veitsen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:
- Pituus - pitkää terää käytetään leikkaamaan vain yhteen suuntaan ("itseä kohti"), jotta vältetään siksakmaiset leikkausjäljet ja jätetään täydellinen leikkaus,
- paksuus - terässä on hyvin ohut terä, jotta leikkaaminen onnistuu pienellä voimalla, jotta leikatut tuotteet eivät murskautuisi, murskautuisi tai repeytyisi,
- kovuus ja kestävyys - veitset on valmistettu erittäin kovasta mutta kestävästä teräksestä, joka mahdollistaa täydellisen teroituksen,
- veitsen muotoilun tarkoituksena on helpottaa viipaleiden irrottamista veitsen tasosta.
Tämän sarjan veitset on valmistettu VG-10-johdannaisesta, molybdeeni-vanadiinista, erittäin hiilipitoisesta, ruostumattomasta teräksestä MBS-26, joka on käynyt läpi kolmivaiheisen karkaisuprosessin, kunnes sen kovuus on 58-59 HRC. Jokainen terä on viimeistelty täydelliseksi käsityöläisten toimesta, joilla on yli 30 vuoden kokemus, mikä nostaa Masahiro veitset vertaansa vailla olevaan terävyyteen.
Kahva on valmistettu japanilaisille ominaisella yksityiskohtien huomioimisella vaaleasta magnoliapuusta, jota on vahvistettu muovirenkaalla.
Huomaa: MS-8-sarjan veitsissä on kaksi erilaista logoa (japaninkieliset tai latinankieliset kirjaimet).
Terästyyppi: | MBS-26 |
HRC: | 58-59 |
Kahvan materiaali: | Magnolia puu |
Teroitusmenetelmä: Teroitusmenetelmä: | Teroitusmenetelmä: yksipuolinen |
Mitat: | |
Kokonaispituus (A): | 372 mm |
Terän pituus (B): | 232 mm |
Leveys (C): | 29 mm |
Paksuus (D): | 2,5 mm |
Paino: | 108 g |
Hyödyllisiä tietoja:
- Kaikki Masahiro-veitset ovat erittäin teräviä, joten suosittelemme, että niitä käytetään huolellisesti.
- Masahiro-veitsiä ei saa käyttää pakastettujen tuotteiden leikkaamiseen (lukuun ottamatta tähän tarkoitukseen tarkoitettuja sarjoja).
- Älä käytä veitsiä muihin tarkoituksiin kuin elintarvikkeisiin.
- Käytä leikkaamiseen puisia tai muovisia leikkuulautoja.
- Älä pese veitsiä astianpesukoneissa, sillä ne vahingoittavat terää.
- Pese veitsi lämpimässä vedessä astianpesuaineella.
- Pyyhi veitsi kuivaksi pesun jälkeen.