Masahiro Yanagiba, jonka terän pituus on 270 mm vasenkätisille - on veitsi, jonka pitkää ja siroa terää käytetään hyvin ohuiden viipaleiden leikkaamiseen tai kalan fileointiin. Aasialaisessa keittiössä Yanagibaa käytetään yleisimmin sushin tai sashimin valmistukseen. Perinteisille japanilaisille veitsille on ominaista, että se on teroitettu toiselta puolelta, mikä mahdollistaa tarkan ja täysin hallitun viipaloimisen tuotteista, jotka irtoavat helposti veitsestä ja paljastavat kauniin ja kiiltävän leikkuupinnan - olennainen ja arvostettu yksityiskohta japanilaisessa keittiössä. Yanagi tarkoittaa japaniksi pajupuuta, ja itse veitsen nimi viittaa todennäköisesti tämän puun pitkiin ja joustaviin oksiin.
Yanagiban tärkeimmät ominaisuudet ovat:
.
- Pituus - pitkää terää käytetään vain yhteen suuntaan leikkaamiseen ("itseä kohti"), jotta vältetään siksakmaiset leikkausjäljet ja jätetään täydellinen poikkileikkaus,
- paksuus - terä on hyvin ohut, jotta leikkaaminen on mahdollista pienellä voimalla, jotta leikatut tuotteet eivät murskautuisi, murskautuisi tai repeytyisi,
- kovuus ja kestävyys - veitset on valmistettu erittäin kovasta mutta kestävästä teräksestä, joka mahdollistaa täydellisen teroituksen,
- veitsen muotoilun tarkoituksena on helpottaa viipaleiden irrottamista veitsen tasosta.
Tämän sarjan veitset on valmistettu VG-10-johdannaisesta, molybdeeni-vanadiinista valmistetusta, erittäin hiilipitoisesta, ruostumattomasta teräksestä nimeltä MBS-26, joka on käynyt läpi kolmivaiheisen karkaisuprosessin, kunnes se saavuttaa 58-59 HRC:n kovuuden. Jokainen terä on viimeistelty täydelliseksi käsityöläisten toimesta, joilla on yli 30 vuoden kokemus ja jotka nostavat Masahiro-veitset vertaansa vailla olevaan terävyyteen.
Kahva on muotoiltu japanilaisille ominaisella yksityiskohtien huomioimisella vaaleasta magnoliapuusta, jota on vahvistettu muovirenkaalla.
Huomaa: MS-8-sarjan veitsissä on kaksi erilaista logoa (japaninkieliset tai latinankieliset kirjaimet).
Terästyyppi: | MBS-26 |
HRC: | 58-59 |
Kahvan materiaali: | Magnolia puu |
Teroitusmenetelmä: Teroitusmenetelmä: | Teroitusmenetelmä: yksipuolinen |
Mitat: | |
Kokonaispituus (A): | 403 mm |
Terän pituus (B): | 265 mm |
Leveys (C): | 35 mm |
Paksuus (D): | 2,5 mm |
Paino: | 116 g |
Hyödyllisiä tietoja:
- Kaikki Masahiro-veitset ovat erittäin teräviä, joten suosittelemme, että niitä käytetään huolellisesti.
- Masahiro-veitsiä ei saa käyttää pakastettujen tuotteiden leikkaamiseen (lukuun ottamatta tähän tarkoitukseen tarkoitettuja sarjoja).
- Älä käytä veitsiä muihin tarkoituksiin kuin elintarvikkeisiin.
- Käytä leikkaamiseen puisia tai muovisia leikkuulautoja.
- Älä pese veitsiä astianpesukoneissa, sillä ne vahingoittavat terää.
- Pese veitsi lämpimässä vedessä astianpesuaineella.
- Pyyhi veitsi kuivaksi pesun jälkeen.