Masahiro MV-H Chef Dimple , jonka terän pituus on 210 mm on yksi suosituimmista keittiöveitsistä sekä ammattikokkien että harrastajien keskuudessa. Ranskalaisesta keittiöstä peräisin olevan veitsen erottuva muoto on käytössä monissa keittiötöissä, ja nimi kokkiveitsi korostaa sitä, että se on jokaisen kokin välttämätön työkalu. Veitsi on erittäin kevyt ja kahva sopii turvallisesti sekä pieniin että suuriin käsiin. Terän ja kahvan täydellisen tasapainon ansiosta se mahdollistaa rytmikkään, erittäin tehokkaan keinuvan liikkeen pinnalla viipaloitaessa tai pilkottaessa erilaisia tuotteita.
Dimple-versiossa on urat terän molemmin puolin, jotta viipaloidut tuotteet eivät tartu veitseen.
MV-H-sarja on suunniteltu ja valmistettu eurooppalaisille ja amerikkalaisille kuluttajille, jotka käyttävät veitsiä hieman eri tavalla kuin japanilaiset. Länsimaissa veitsiä käytetään leikkaamisen lisäksi myös pilkkomiseen. Jotta myös tätä tekniikkaa voitaisiin käyttää, MV-H -sarjan veitsien terät ovat hieman paksumpia ja kestävämpiä raskaampaa työtä varten.
Tämän sarjan veitset on valmistettu VG-10:stä peräisin olevasta, molybdeeni-vanadiinista ja erittäin hiilipitoisesta ruostumattomasta teräksestä, jonka nimi on MBS-26. Teräs on kovetettu kolmivaiheisesti, kunnes sen kovuus on 58-59 HRC. Jokainen terä on viimeistelty täydelliseksi käsityöläisten toimesta, joilla on yli 30 vuoden kokemus, mikä nostaa Masahiro veitset vertaansa vailla olevaan terävyyteen.
Hygieeninen kahva, jolla on antibakteerisia ominaisuuksia, on valmistettu polyasetaali (POM) -materiaalista, jolle on ominaista poikkeuksellinen kestävyys. Kahva on kiinnitetty kolmella täydellisesti asetetulla niitillä, ja sen ja terän välissä on käytetty ylimääräistä metallivahvistusta.
Tämän sarjan veitset teroitetaan molemmilta puolilta, mutta toisin kuin useimmat länsimaiset valmistajat, Masahiro teroittaa ne epäsymmetrisesti 80/20. Tämä tarkoittaa, että terän leikkaava särmä siirtyy toiselle puolelle veitsen akselissa. Epäsymmetrisen teroituksen etuina on se, että leikkaava reuna on jopa 35 % ohuempi kuin symmetrisessä terässä ja siten paljon terävämpi.
Terästyyppi: | MBS-26 |
HRC: | 58-59 |
Kahvan materiaali: | POM (polyasetaali) |
Teroitusmenetelmä: | teroitusmenetelmä: kaksipuolinen, epäsymmetrinen 80/20 |
Mitat: | |
Kokonaispituus (A): | 335 mm |
Terän pituus (B): 335 mm: | 213 mm |
Leveys (C): | 48 mm |
Paksuus (D): | 2.0 mm |
Paino: | 145 g |
Hyödyllisiä tietoja:
- Kaikki Masahiro-veitset ovat erittäin teräviä, joten suosittelemme, että niitä käytetään huolellisesti.
- Masahiro-veitsiä ei saa käyttää pakastettujen tuotteiden leikkaamiseen (lukuun ottamatta tähän tarkoitukseen tarkoitettuja sarjoja).
- Älä käytä veitsiä muihin tarkoituksiin kuin elintarvikkeisiin.
- Käytä leikkaamiseen puisia tai muovisia leikkuulautoja.
- Älä pese veitsiä astianpesukoneissa, sillä ne vahingoittavat terää.
- Pese veitsi lämpimässä vedessä astianpesuaineella.
- Pyyhi veitsi kuivaksi pesun jälkeen.