Masahiro MV-H Santoku Dimple , jonka terän pituus on 175 mm on perinteinen japanilainen veitsi, jota usein kutsutaan länsimaisen kokkiveitsen vastineeksi. Tämän erittäin suositun veitsen japanilainen nimi tarkoittaa "kolmea ominaisuutta" tai "kolmea hyveellisyyttä". Tämä viittaa siihen, että tämä veitsi, joka muistuttaa ulkonäöltään kokin veitsen ja puukon yhdistelmää, soveltuu erinomaisesti lihan, kalan ja vihannesten leikkaamiseen.
Dimple-versiossa on terän molemmilla puolilla urat, jotka estävät leikattua ruokaa tarttumasta veitseen.
MV-H-sarja on suunniteltu ja valmistettu eurooppalaisille ja amerikkalaisille kuluttajille, jotka käyttävät veitsiä hieman eri tavalla kuin japanilaiset. Länsimaissa veitsiä käytetään leikkaamisen lisäksi myös pilkkomiseen. Jotta myös tätä tekniikkaa voitaisiin käyttää, MV-H -sarjan veitsien terät ovat hieman paksumpia ja kestävämpiä raskaampaa työtä varten.
Tämän sarjan veitset on valmistettu VG-10:stä peräisin olevasta, molybdeeni-vanadiinista ja erittäin hiilipitoisesta ruostumattomasta teräksestä, jonka nimi on MBS-26. Teräs on kovetettu kolmivaiheisesti, kunnes sen kovuus on 58-59 HRC. Jokainen terä on viimeistelty täydelliseksi käsityöläisten toimesta, joilla on yli 30 vuoden kokemus, mikä nostaa Masahiro veitset vertaansa vailla olevaan terävyyteen.
Hygieeninen kahva, jolla on antibakteerisia ominaisuuksia, on valmistettu polyasetaali (POM) -materiaalista, jolle on ominaista poikkeuksellinen kestävyys. Kahva on kiinnitetty kolmella täydellisesti kiinnitetyllä niitillä, ja sen ja terän välissä on käytetty ylimääräistä metallivahvistusta.
Tämän sarjan veitset teroitetaan molemmilta puolilta, mutta toisin kuin useimmat länsimaiset valmistajat, Masahiro teroittaa ne epäsymmetrisesti 80/20. Tämä tarkoittaa, että terävä reuna siirtyy toiselle puolelle veitsen akselissa. Epäsymmetrisen teroituksen etuina on se, että leikkaava reuna on jopa 35 prosenttia ohuempi kuin symmetrisessä terässä ja siten paljon terävämpi.