Nakiri on perinteinen japanilainen veitsi, jota käytetään vihannesten käsittelyyn. Se muistuttaa ulkonäöltään kapeaa puukkoa tai muuta perinteistä japanilaista veistä Usuba, mutta sen molemmat puolet on teroitettu. Leikkuureuna on yleensä suora tai loivasti kaareva. Tyypillisen korkean pään ansiosta käsi on hyvin erillään leikkuulaudasta, mikä mahdollistaa miellyttävän pilkkomisen.
MV-sarjan veitset on valmistettu MBS-26-nimisestä molybdeeni-vanadiinipitoisesta, erittäin hiilipitoisesta ruostumattomasta teräksestä, joka on karkaistu kolmivaiheisesti, kunnes sen kovuus on 58-59 HRC. Jokainen terä on viimeistelty täydelliseksi käsityöläisten toimesta, joilla on yli 30 vuoden kokemus ja jotka nostavat Masahiro-veitset vertaansa vailla olevaan terävyyteen.
Antimikrobisia ominaisuuksia omaava kahva on valmistettu Black Pakkawood -nimisestä laminoidusta puusta, jonka lukuisat kerrokset on puristettu korkeassa paineessa ja lämpötilassa yhtenäiseksi, erittäin kestäväksi, kosteutta ja vettä kestäväksi materiaaliksi. Puinen kahva kiinnitettiin kolmella täydellisesti asetetulla ja kiillotetulla niitillä, ja sen ja terän välissä käytettiin ylimääräistä metallivahvistusta.
Terästyyppi: | MBS-26 |
HRC: | 58-59 |
Kahvan materiaali: | Käsikahva: musta pakkawood |
Teroitusmenetelmä: | teroitusmenetelmä: kaksipuolinen, epäsymmetrinen 80/20 |
Mitat: | |
Kokonaispituus (A): | 285 mm |
Terän pituus (B): 285 mm: | 160 mm |
Leveys (C): | 49 mm |
Paksuus (D): | 2,5 mm |
Paino: | 179 g |
Hyödyllisiä tietoja:
- Kaikki Masahiro-veitset ovat erittäin teräviä, joten suosittelemme, että niitä käytetään huolellisesti.
- Masahiro-veitsiä ei saa käyttää pakastettujen tuotteiden leikkaamiseen (lukuun ottamatta tähän tarkoitukseen tarkoitettuja sarjoja).
- Älä käytä veitsiä muihin tarkoituksiin kuin elintarvikkeisiin.
- Käytä leikkaamiseen puisia tai muovisia leikkuulautoja.
- Älä pese veitsiä astianpesukoneissa, sillä ne vahingoittavat terää.
- Pese veitsi lämpimässä vedessä astianpesuaineella.
- Pyyhi veitsi kuivaksi pesun jälkeen.